Bazart maakt Crammerock-affiche compleet | Crammerock

Bazart maakt Crammerock-affiche compleet

Geplaatst op 19 augustus 2016 om 06:34

Met nog precies twee weken te gaan voor het festival begint, voegen nog een laatste act toe aan de affiche: Bazart. Door de toevoeging van deze topband is de line-up van de 26ste editie van Crammerock compleet.

“Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel”, zingt Bazart in “Goud”. Maar precies het omgekeerde is het afgelopen jaar gebeurd met de band. “Tunnels”, “Goud” en “Chaos”. De vijf kerels van Bazart zijn er met hun hits in geslaagd om Nederlandstalige muziek hip te maken en ermee te scoren bij het grote publiek. “Met Bazart maken we eigenlijk gewoon popmuziek met een rand”, zeggen ze zelf. Het is dan wel popmuziek met een fraaie goudrand.

Wervelende shows

Het is op basis van het succes van de nummers uit hun debuut-ep dat Bazart deze zomer op de grootste festivals van de Lage Landen mocht spelen. Dat pakt goed uit, heel goed. “Op plaat klinken we iets kleiner dan live. Live willen we knallen en het publiek meekrijgen”, kondigden de bandleden aan bij het begin van de festivalzomer. En die belofte hebben ze waargemaakt op met wervelende shows op o.a. Rock Werchter, de Lokerse Feesten en gisteren nog op Pukkelpop, en over twee weken dus op Crammerock.

Tussen de bedrijven door werkt Bazart deze zomer aan hun debuutalbum “Echo”. Daarvan zullen de bezoekers van Crammerock vast enkele voorproefjes krijgen. Maar wie deze goudhaantjes aan het werk wil zien, zal er als de kippen bij moeten zijn, want de ticketverkoop zit in de laatste rechte lijn richting uitverkocht. De ticketverkoop draait op volle toeren, en het ziet ernaar uit dat Crammerock net als de vorige vijf edities weer uitverkocht zal zijn. Bazart speelt op vrijdag 2 september, op één van de twee hoofdpodia in de grote Crammerock-tent.

bazart_artikelfoto