Veelgestelde vragen | Crammerock

Veelgestelde vragen

Geplaatst op 1 september 2016 om 14:47

In de aanloop naar Crammerock 2016 kregen we al heel veel vragen. Vaak dezelfde vragen. Hieronder geven we er een helder antwoord op deze Frequently Asked Question, per thema: Veiligheid, mobiliteit, ticketing, timing en camping.

Veiligheid

 • Mag ik mijn rugzak of handtas meenemen op het terrein?
  Crammerock stelt zoals elk jaar alles in het werk om het festival veilig te laten verlopen. Voor je het terrein betreedt, zal je handtas of rugzak gecontroleerd worden. Om wachttijden aan de ingang te vermijden, raden we aan om deze thuis te laten. 
 • Wat mag ik meenemen op het festivalterrein? 
  Deze spullen alleszins niet: dieren (behalve voor personen met een handicap), alcohol, glas, blik,
  flessen (plastic en glas), camelbags, (professioneel) audiovisueel
  materiaal, wapens, drugs, vuurwerk, stokken, scherpe voorwerpen en
  elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden
  beschouwd. Wapen- en drugbezit is bij wet verboden, de ordediensten worden
  zonder uitzondering onmiddellijk verwittigd bij vermoeden van bezit.

Mobiliteit

 • Hoe geraak ik het gemakkelijkst op Crammerock?
  Met het openbaar vervoer of met de fiets! Je fiets kan je handig kwijt bij het festivalterrein en vanuit Sint-Niklaas (waar het dichtstbijzijnde treinstation is), rijden er gratis pendelbussen naar Crammerock en terug. Meer info? Check onze mobiliteitspagina.
 • Geldt mijn festivalticket ook als treinticket?
  Nee. Je Crammerock-ticket geldt als vervoerbewijs voor de bussen van De Lijn die voor en na Crammerock tussen Sint-Niklaas en Stekene rijden. Dit gratis busvervoer hebben Crammerock en de Provincie Oost-Vlaanderen voor je geregeld. Maar een treinticketje daar moet je nog even zelf voor zorgen.
 • Hoe geraak ik met mijn auto op Crammerock?
  We moedigen het niet aan om met de auto naar Crammerock te komen. Kom je toch met de auto? Vertrek dan op tijd (files!) en carpool zo veel mogelijk.
  En hoe rijd ik dan best? Stekene vanuit alle windstreken te bereiken via de snelweg E34/N49 Antwerpen-Kust, afrit 11 Kemzeke. Vanaf de afrit staan er wegwijzers richting de festival- en campingparkings. Belangrijk: volg de bewegwijzering  strikt en schakel je GPS uit als je niet op een dwaalspoor wil komen. Meer info vind je op onze mobiliteitspagina.

Ticketing

 • Zijn er echt geen tickets meer?
  Nee. Crammerock is dit jaar helemaal uitverkocht. Twee weken voor het festival hebben we het bordje “Sold out” uitgehangen. En hoe lief, leuk en origineel je het ook vraagt: vol = vol.
  Crammerock heeft een maximumcapaciteit van zo’n 32.000 bezoekers en alles is daarop voorzien: het terrein en de faciliteiten. Denk maar aan wc’s, de grootte van de festivaltenten staanplaatsen voor tenten op de camping, nooduitgangen, parkings, watertoevoer…
  Dus om het comfort én de veiligheid van alle festivalbezoekers te kunnen waarborgen gaan we de capaciteit niet overschrijden. Sorry… Nee.
 • Ik vind het bevestigingsmailtje van mijn e-ticket niet (meer). Hellup!
  Dat is geen probleem: Via deze link kan je je je e-ticket opnieuw laten versturen naar je mailadres.
 • Ik heb een ander probleem met mijn e-ticket
  Ticketscript, dat onze online ticketverkoop regelt, staat klaar om op jouw vragen te antwoorden, via hun support-pagina.
 • Moet ik mijn e-ticket printen?
  Dat mag, maar dat moet niet. Als je de code duidelijk kan tonen op je smartphone, is dat ook ok.
 • Ik heb een ticket van iemand anders gekocht. Is dit geldig?
  In de verkoopsvoorwaarden van Crammerock staat het duidelijk: “Festivaltickets mogen niet doorverkocht worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de officiële ticketverdeler of organisator.”
  “De festivaltickets die zonder deze toestemming van de officiële ticketverdeler en/of organisator worden doorverkocht, geven geen recht op toegang. De organisator en/of de officiële ticketverdeler behoudt zich tevens het recht voor om festivaltickets te annuleren van zodra wordt vastgesteld dat ondanks dit verbod festivaltickets te koop worden aangeboden. De kosten als gevolg van de annulatie worden verhaald op de koper.” Dus: als je een ticket “op straat” koopt, doe je iets wat niet mag. Tickets doorverkopen met woekerwinst is trouwens wettelijk verboden in België en dus strafbaar.

Timing

 • Wanneer begint Crammerock en wanneer stopt het festival?
  De camping gaat op vrijdag 2 september om 12 uur open en zondag 4 september om 12 uur gaat ze weer dicht.
  Het festivalterrein zelf gaat vrijdag om 15.30 uur open en de eerste act begint om 16.10 uur. Zaterdagmiddag gaat het terrein om 13.30 uur open en begint de eerste act om 14 uur. Op beide dagen sluiten we om 4 uur ‘s nachts af, na de laatste acts.
 • Wanneer speelt mijn favoriete groep?
  Via ons online tijdschema kan je snel vinden wanneer en waar al onze acts precies spelen. Op Crammerock zijn er ook papieren tijdschemaatjes te verkrijgen en je kan er ook zelf eentje printen als je wil, als je dit pdf’je downloadt.

Camping

 • Is er echt geen plaats meer op de camping, ook niet als ik bij iemand in een tentje bij kruip?
  Ook hier is het antwoord heerlijk helder, om dezelfde redenen als hierboven: nee.
 • Zijn gasvuurtjes om te koken toegelaten op de camping?
  Ja, je mag ze meebrengen op de camping, maar je mag ze niet gebruiken tussen de tenten. Gasvuurtjes mogen alleen gebruikt worden op de speciaal daarvoor voorziene kookzone.
 • Zijn er douches op de camping?
  Natuurlijk! Om jou, je vrienden en onszelf te beschermen tegen onwelriekende lichaamsgeuren, voorzien we voldoende douches op de camping.
 • Kan ik mijn telefoon opladen op de camping?
  Jawel, er is een central oplaadpunt voorzien.
 • Mag ik drank meepakken op de camping?
  Ja, dat mag, als het maar geen sterke drank is en als je maar geen glas binnenbrengt.

faq