One step beyond: eerste namen bekend! | Crammerock

One step beyond: eerste namen bekend!

Geplaatst op 1 juni 2016 om 06:00

Madness, Black Box Revelation, Daan, De Jeugd van Tegenwoordig, Kungs, Broederliefde en The Devilles zijn de eerste zeven acts die al bevestigd hebben voor de 26ste editie van Crammerock. Het is nog maar een eerste tipje van de sluier, want in totaal zullen er zo’n 50 acts -artiesten, bands en dj’s- op 2 en 3 september 2016 naar Stekene komen.

Met Madness heeft Crammerock alvast een headliner van formaat kunnen strikken die de plankenvloer in de grote festivaltent zal omtoveren in een dansvloer. Our House, It Must Be Love, One Step Beyond, Baggy Trousers en Nightboat to Caïro… Het zal onmogelijk worden om te blijven stilstaan als de legendarische ska/popband deze swingende hits zal loslaten op het festivalpubliek.

Daan

Van Our House is het maar een kleine stap naar Housewife, want Daan komt ook naar de 26ste editie van Crammerock. Het wordt de 5de keer dat The Player in Stekene zal spelen. Intussen heeft Daan Stuyven zijn plaats in het collectieve, Belgische festivalgeheugen ruim verdiend. Crammerock is maar wat trots dat Daan en zijn trouwe muzikanten Stekene weer wil betoveren.

Black Box Revelation

De heren van Black Box Revelation zijn ook zeker geen onbekenden meer voor Crammerock. Doorheen de jaren zag het festivalpubliek Jan Paternoster en Dries Van Dijck groeien: van de broekies die net niet Humo’s Rock Rally hadden gewonnen in 2008, tot de gasten die in 2011 een plaat hadden opgenomen in de VS. Nu ze een vierde album hebben uitgebracht, waarvan singles Gloria en War Horse de afgelopen maanden de radiogolven hebben overgenomen, zet Crammerock dit vuige rockduo graag een weer op een piëdestal.

De Jeugd

De Jeugd van Tegenwoordig, nog zo’n band waar Crammerock een goede band mee heeft. Toen deze Nederlandse rappers de Lage Landen overspoelden met Watskeburt?!, haalden de organisatoren ze 10 jaar geleden al naar Stekene. In de loop der jaren toverden Willy Wartaal, Vieze Fur, Faberyayo en Bas Bron de main stage drie keer om in één grote zweethut. Tijdens het eerste weekend van september 2016 mogen ze nog eens Shenkie, Sterrenstof en Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard door onze boxen pompen.

Kungs

Toen De Jeugd voor het eerst op Crammerock stond, moet Brunel Valentin zowat in het derde leerjaar hebben gezet. Maar anno 2016 is hij bekend als Kungs, een nieuwe ster aan het Franse dj-firmament. Opper-dj David Guetta nam Kungs onder zijn vleugels, mee op tournee en na Frankrijk ontdekt nu de hele dancewereld zijn zwoele beats. 12 miljoen views en 16 miljoen draaibeurten op Spotify voor zijn single This Girl liegen er niet om.

Broederliefde

Ook populair op de streamingdiensten zijn de gasten van Broederliefde. Ruim 16 miljoen keer werd er al online naar hun stuff geluisterd. Die populariteit katapulteert de vier rappers deze zomer naar de grootste festivalpodia van de Benelux: o.a. Pinkpop, Lowlands… en Crammerock.

The Devilles

De laatste naam die Crammerock voorlopig al kan vrijgeven, is die van The Devilles, de winnaars van het jaarlijkse rockconcours Rock O’ Rama, in jeugdhuis De Cramme, de bakermat van Crammerock. The Devilles namen al twee platen op: eentje met Monsieur Paul van Triggerfinger en eentje met kerels van Fence en The Sore Losers aan de knoppen. Als u dat leest, weet u meteen ook hoe deze Keerbergse band moet klinken: als een melange van rock, blues en garage.
Waar & wanneer?

Tickets

De ticketverkoop zal in de loop van de vroege zomer van start gaan. Wie Crammerock 2016 niet willen missen, houdt best deze website en de Facebook-, Instagram– en Twitteraccounts van Crammerock in de gaten, want de afgelopen 5 jaren was Crammerock telkens volledig uitverkocht.

madness