Tot volgend jaar | Crammerock

Tot volgend jaar

Geplaatst op 4 september 2016 om 04:16

Crammerock 2016 is afgelopen. Deze 26ste editie was er weer eentje om in te kaderen: de muzikanten waren in topvorm, de sfeer was heerlijk en het weer zat (afgezien van die bui op vrijdag en het gedruppel op zaterdag) mee. Deze festivaleditie was er een uit de boekjes, dankzij de duizenden festivalbezoekers die zich heerlijk geamuseerd hebben, de 500 vrijwillige (!) medewerkers die weer een weekend lang het beste van zichzelf hebben gegeven en de fijne samenwerking met onze partners.

Op twee dagen tijd kwamen er 32.000 mensen naar Crammerock, dat twee weken van tevoren uitverkocht was. We hebben een vaag vermoeden dat onze affiche van dit jaar daar voor iets tussen zat. Precies 50 top-acts kwamen naar Stekene om het beste van zichzelf te geven. Het was uitkijken naar de komst van buitenlandse headliners als Madness, Kaiser Chiefs, The Kooks, Sigma en Kid Ink. Die losten allemaal de hoge verwachtingen in en zorgden ervoor dat de grote festivaltent volstroomde tijdens hun concerten. Ook binnenlandse toppers als Bazart, Balthazar, Black Box Revelation, Hooverphonic, Daan, Admiral Freebee speelden wervelende shows die door de duizenden aanwezigen fel werden gesmaakt.

Crammerock had dit jaar ingezet op kwaliteit, comfort, gezelligheid en veiligheid. Dat heeft goed uitgepakt. Zo werd evenemententerrein Groene Putte, waarop het festival sinds 2011 plaatsvindt, dit jaar optimaal benut en de oppervlakte van het festivalterrein werd nog wat vergroot tegenover vorige jaren. Qua gezelligheid was onder andere de nieuwe speciale-bierenbar meteen een schot in de roos. Wij kijken er al naar uit om volgend jaar een 27ste editie te organiseren. Het wordt alleen lastig om Crammerock 2016 te overtreffen 😉.

nextyear