• Facebook
  • Instagram
  • Snapchat
  • Spotify
  • Youtube
Crammerock 2020

CRAMMEROCK 2020: EEN UPDATE


Gepubliceerd op 20/04/2020.

__ De Nationale Veiligheidsraad heeft afgelopen week massa-evenementen verboden tot 31 augustus. Crammerock valt niet binnen deze periode, maar het is nog niet zeker dat de volgende editie wel kan plaatsvinden, daar moeten we eerlijk in zijn. Daarom wachten we, samen met de experts, af om een beslissing te nemen rond de editie van 2020. Daarin spelen verschillende zaken mee, in de eerste plaats ieders gezondheid.__

Het doet pijn in ons hart! Geen massa-evenementen tot 31 augustus, dat besliste de Nationale Veiligheidsraad afgelopen week als één van de maatregelen die genomen moeten worden tegen de verder verspreiding van het Coronavirus. Een lege festivalzomer dus. Al onze sterkte en liefde aan iedereen in onze sector - alle collega festivals, artiesten, crew, vrijwilligers, leveranciers en niet te vergeten: het festivalpubliek.

De 30ste editie van Crammerock volgt enkele dagen na de voorlopige einddatum voor het schrappen van massa-evenementen.  Maar op dit moment moeten we eerlijk durven zeggen dat we nog niet concreet weten wat dit gaat betekenen voor 2020 editie. Er zijn heel veel vraagtekens. Hebben we binnenkort het virus onder controle en kunnen we opnieuw op een veilige manier bij elkaar komen?  Worden de maatregelen afgebouwd of verlengd?  En wat zijn de praktische en organisatorische gevolgen? Wat met partners, leveranciers en artiesten? Zullen de grenzen open zijn om internationale artiesten toe te laten? Moeten er extra maatregelen getroffen worden en zijn die haalbaar? Het zijn heel veel stukjes van een complexe puzzel en die bezorgen ons heel wat onzekerheden. We volgen bij Crammerock de ontwikkelingen op de voet.

Uiteraard komt daarbij de veiligheid van onze medewerkers, bezoekers en artiesten op de eerste plaats. Maar alles begint met het advies en maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, die Crammerock minutieus zal opvolgen. We hebben het grootste begrip en respect voor de experts die de lijnen uitzetten en maatregelen bepalen. Indien dus blijkt dat we beslissingen moeten nemen om de veiligheid te kunnen waarborgen zullen we niet aarzelen om dat doen.

Waarom nemen we met Crammerock nog niet meteen beslissing? Wel, we zijn goed voorbereid en kunnen daarom voorlopig nog even de tijd nemen om tot een goed beslissing te komen, rekening houdend met alle aspecten. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen we hier helder over communiceren.

Crammerock wil langs deze weg ook iedereen een hart onder de riem steken in deze barre tijden. Blijf de richtlijnen van de overheid zo correct mogelijk volgen. Zorg goed voor elkaar!

Ander nieuws