• Facebook
  • Instagram
  • Snapchat
  • Spotify
  • Youtube
Crammerock 2019

Eco-team houdt Crammerock nice 'n clean


Gepubliceerd op 02/09/2018.

Heb je dit weekend ook de guitige mannetjes van het Eco-team aan het werk gezien? Speciaal voor Crammerock zijn ze uit een computerspelletje weggelopen om een weekend lang het festivalterrein zo proper mogelijk te houden. Dankzij het Eco-team zat dat wel snor (letterlijk zelfs).

Crammerock doet zijn stinkende best om een zo groen mogelijk festival te zijn. Dat doen we door zelf zo milieuvriendelijk mogelijk te werken en zo weinig mogelijk afval te produceren. Als we afval hebben, sorteren we dat netjes. Zo blijft het festivalterrein en de backstage proper tijdens Crammerock en besparen we ons opkuiswerk na Crammerock.

En ook jij helpt ons tijdens het festival: door drankbekers binnen te brengen in ruil voor drankbonnetjes en door uw flesjes, etensresten te droppen in de juiste vuilnisbakken die strategisch op het festivalterrein verspreid staan, zodat er altijd wel een plek in de buurt is waar je je afval kwijt kan.

Overal

ecoteam container En waar gaat dat afval nu naartoe dat we tijdens Crammerock verzamelen? Dat wordt voortdurend opgehaald door het Crammerock Eco-team. Deze zes! ijverige ventjes in blauwe overall waren dit weekend werkelijk overal.

Met hun kleine vuilniswagentjes sjeesden ze van de ene hoek van het festivalterrein naar de andere om vuilnisbakken te legen en het afval af te voeren en naar het tijdelijke Crammerock-containerpark, achter de schermen.

En wat gebeurt er daarna met het afval? Dat wordt zo schoon mogelijk verwerkt en zo veel mogelijk gerecycleerd. Zo worden onze drankbekers in PET jaarlijks gerecycleerd tot bekers voor het volgende jaar. En over volgend jaar gesproken: zet vrijdag 6 en zaterdag 7 september alvast in uw ophaal- en festivalkalender.

Ander nieuws